ÖZ
Biyolojik kaynaklardan çıkarılan ve değişik arıtma işlemlerine tabii tutulan hidrokolloidler, gıda endüstirisinde geniş bir kullanım alanına sahiptirler. Uygun koşullar altında, yapıştırıcı, koyulaştırıcı, emülsifiye edici, su bağlayıcı ajan olarak görev yapmaktadırlar. Bu hidrokolloidlerden gam arabik, karaya ve tragakant gamı bitki reçinelerinden; karragenan, agar ve aljinatlar deniz yosunlarından ve guar gam ile keçi boynuzu gamı ise, ağaçların tohumlarından elde edilirler. Bitki ekstraktları değişik metoksilasyon derecelerine sahip pektinler içermektedirler. Selüloz gamları, nişastaların modifikasyonuna benzer şekilde, fonksiyonel özelliklerini geliştirmek için kimyasal olarak işlenebilirler.
0 yorum:
Yorum Gönder