ÖZ
Bu araştırmada, Isparta yöresinde selekte edilen 14 badem (Prunus amygdalus Batsch.) genotipinin bazı kimyasal özellikleri ve ya asitleri kompozisyonunu belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada, genotiplerin toplam ya oranı % 44.25 ile (ISP 298) - 55.68 (ISP 129); protein oranı % 21.23 (ISP 66) - 35.27 (ISP 298); kül oranı % 2.75 (ISP 66) - 3.81 (ISP 129); nem oranı % 3.41 (ISP 127) - 4.52 (ISP 59); palmitik asit oranı % 6.18 (ISP 241) - 8.33 (ISP 127); palmitoleik asit oranı % 0.33 (ISP 80) - 0.91 (ISP 57); stearik asit oranı % 1.20 (ISP 80) - 2.74 (ISP 68); oleik asit oranı % 64.60 (ISP 127) - 75.47 (ISP 241); linoleik asit oranı % 16.05 (ISP 241) - 24.06 (ISP 127) arasında saptanmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder