ÖZ
Gastronomi turizmi, yükselen turizm eğilimleri arasında yerini alan, etkinlik kapsamı geniş ve yüksek derecede farkındalık yaratan etkisi ile yerel halkın ve faaliyetlerin gerçekleştirildiği yerin kalkınmasında ve imajında ciddi derecede katkıda bulunan, bölge ve ülkelerin tanıtımında önemli rol oynayan stratejik açıdan etkin faaliyetler olarak tanımlanmaktadır. Gastronomi turizmi üzerine yapılan kırsal alandaki turizm içerisinde gastronomi faaliyetleri, sürdürülebilir iyileşme ve pazarlama açısından önemi üzerine yoğunlaştığı görülmektedir.
Yerel yiyecekler turist memnuniyeti için önemli katkılar sunmaktadır. Bu bağlamda çalışmanın amacı, Giresun’un yöresel mutfak kültürüne dikkat çekerek, yöre mutfağına ait fazla bilinmeyen veya unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerin tanıtımını yapmak ve bölgenin gastronomi turizmine katkı sağlamaktır. Çalışma kapsamında; yörenin mutfak kültürü incelenmekte, yöresel yiyecekler hakkında detaylı bilgiler sunulmakta ve yörede yaşayan yaşı ilerlemiş iki kişi ile yüz yüze görüşülerek yöresel yiyecekler hakkında detaylı bilgiler sunulmaktadır.
0 yorum:
Yorum Gönder